Vol. Alk. 14 %
pH ̴ 3.6
Kiselina ̴ 5,1 g/l
Broj boca ̴ 12 160

2017

VINOGRADARSTVO:
Grožđe za ovo vino dolazi od najpoznatije regionalne autohtone sorte Plavac mali sa najboljih pozicija iz vlastitih ekoloških vinograda vinogorja Komarna.Vinogradi se nalaze na južnim padinama nagiba i do 30% na nadmorskoj visini od 50 do 250 m. Tlo je krševito, sastoji se od kamena vapnenca sa malim udjelom zemlje. Prinosi vina po hektaru su dosta mali te iznose od 18 do 27 HL dajući koncentriranu kvalitetu voća i svježine. Navodnjavanje se vrši samo u slučaju iznimnih sušnih situacija.

VINARSTVO I ODLEŽAVANJE:
Procesi prerade i vinifikacije počinju selekcijom grožđa nakon ručne berbe u našoj vinariji. Vlasnici osobno provode selekciju grožđa želeći biti sigurni da najbolje grožđe ide u daljnju proizvodnju. Vino provodi alkoholnu i malolaktičku fermentaciju u tanku pod kontroliranim uvjetima. Nakon toga odležava pod stručnom kontrolom 12 mjeseci u novim barrique bačvama francuskog i američkog hrasta.Vino nakon punjenja odležava minimalno 6 mjeseci prije puštanja u promet.

BILJEŠKE DEGUSTACIJE:
Ova berba Rizmanova Primusa odiše pro?injenošću – to je zasigurno jedna
od najelegantnijih berbi dosad. Primamljivih je nota šljiva, grožđica, tamne
čokolade i slatkih začina. Prekrasan primjerak Plavca Malog – na nepcu je
snažan, dobre strukture i uravnoteženosti te je uistinu kompleksan.

UPARIVANJE S HRANOM:
Punog okusa i čvrste strukture na nepcu, ovo vino odiše odvažnom svježinom koja odlično pristaje uz većinu mesnih jela, pizzu i tjestenine s bogatim umacima.