TERROIR
PODACI
Regija : Južna Dalmacija – Dubrovačko-neretvanska županija.
Položaji: Raba gornja; Raba donja; Stolovi; Smrćevica; Šepilica.
Zaštićena oznaka izvornosti: Dalmacija.
Vinogorje: Komarna.
Proizvodnja: Minimalna 18 hl/Ha / Maximalna 27 hl/Ha
Vinogradi:22 hektara u ekološkoj proizvodnji.
Tlo: Vapnenac, skeletno.
Nagib: do 30%.
Pozicija: Jug / Jugozapad.
Broj sunčanih sati: Više od 2600 sati godišnje.
Berba: Ručna.
Nadmorska visina: Od 50 m do 250 m.
Crne sorte: Plavac mali 57%, Tribidrag/Zinfandel 11%, Tempranillo 4%, Syrah 3%,Dobričić, Plavac mali sivi, Pošip crni.
Bijele sorte: Pošip 19%, Chardonnay 4%, Viogner 2%, Bratkovina blatska bijela.
Vlasnik: Obitelj Štimac.
Agronom /Enolog: Ivan Govorko
Podrumar: Luka Kalajžić
Konzultant: Dirceu Vianna Junior MW