TERROIR
PODACI
VINOGRAD
VINOGORJE
EKOLOŠKA PROIZVODNJA
VINOGORJE

Vinogorje Komarna nastaje prvim sadnjama loze u 2008 godini i službeno nosi svoj naziv od travnja 2013. g., nalazi se na poziciji Južne Dalmacije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji; na putu između Splita prema Dubrvniku 60 km prije,; radi se o relativno mladom vinogorju koje obuhvaća 82 Ha vinograda posađenih od strane 7 budućih vinarija. Radi se o skeletnom tlu, sačinjenom uglavnom od vapnenca i vrlo malo zemlje, nagiba i do 30%, sa nasadima koji se kreću od 250 m nadmorske visine pa sve do mora. Vinogradi su okrenuti prema južnoj i jugozapadnoj strani te je zbog svoje pozicije i prozračnosti kod svih proizvođača prijavljena ekološka proizvodnja. Sortiment posađenih loza u vinogorju čini 92% autohtone dalmatinske sorte (Plavac mali, Pošip, Tribidrag, Maraština, Babić) dok ostatak čine međunarodne sorte(Syrah,  Chardonnay, Tempranillo, Cabernet, Viogner).

Trenutno 4 vinara vinogorja Komarna sa svojim vinima se nalaze na tržištu ( Saints Hills; Rizman; Volarević i Poljopromet); dok još tri gospodarstva čekaju svoja prva vina (Zadruge Modrozelena i Neretvanski branitelj i OPG Deak); U vinogorju su izgrađene dvije vinarije, Rizman i Poljopromet, uskoro bi trebale biti izgrađene i ostale vinarije kao i vinska cesta koje bi sve vinarije povezala.

Vinarije su osnovale i svoju udrugu K7 koja ima cilj kontrolirati kvalitetu vina vinogorja Komarna i promicati zajedničke interese vinarija i razvoja ruralnog turizma ovoga kraja.

Više o vinarijama možete naći na:
www.rizman.com.hr
www.saintshills.com

www.vinogradi -volarevic.hr
www.poljopromet.hr

TERROIR
PODACI
VINOGRAD
EKOLOŠKA PROIZVODNJA

Vinogorje Komarna nastaje prvim sadnjama loze u 2008. godini i službeno nosi svoj naziv od travnja 2013. g., nalazi se na poziciji Južne Dalmacije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji; na putu između Splita prema Dubrvniku 60 km prije,; radi se o relativno mladom vinogorju koje obuhvaća 82 Ha vinograda posađenih od strane 7 budućih vinarija. Radi se o skeletnom tlu, sačinjenom uglavnom od vapnenca i vrlo malo zemlje, nagiba i do 30%, sa nasadima koji se kreću od 250 m nadmorske visine pa sve do mora. Vinogradi su okrenuti prema južnoj i jugozapadnoj strani te je zbog svoje pozicije i prozračnosti kod svih proizvođača prijavljena ekološka proizvodnja. Sortiment posađenih loza u vinogorju čini 92% autohtone dalmatinske sorte (Plavac mali, Pošip, Tribidrag, Maraština, Babić) dok ostatak čine međunarodne sorte(Syrah,  Chardonnay, Tempranillo, Cabernet, Viogner).

Trenutno 4 vinara vinogorja Komarna sa svojim vinima se nalaze na tržištu ( Saints Hills; Rizman; Volarević i Poljopromet); dok još tri gospodarstva čekaju svoja prva vina ( Zadruge Modrozelena i Neretvanski branitelj i OPG Deak ); U vinogorju su izgrađene dvije vinarije, Rizman i Poljopromet, uskoro bi trebale biti izgrađene i ostale vinarije kao i vinska cesta koje bi sve vinarije povezala.

Vinarije su osnovale i svoju udrugu K7 koja ima cilj kontrolirati kvalitetu vina vinogorja Komarna i promicati zajedničke interese vinarija i razvoja ruralnog turizma ovoga kraja.

Više o vinarijama možete naći na:
www.rizman.com.hr
www.saintshills.com

www.vinogradi-volarevic.hr
www.poljopromet.hr