Vol. Alk. 13 %
pH ~ 3,4
Kiselina ~ 5,3 g/l
Broj boca ~ 6 440

2021

VINOGRADARSTVO:
Grožđe za ovo vino dolazi od najpoznatije bijele regionalne autohtone sorte Pošip, sa malim udjelom (do 5%) sorte Viogner, iz vlastitih ekoloških vinograda vinogorja Komarna.Vinogradi se nalaze na južnim padinama nagiba i do 30% na nadmorskoj visini od 50 do 250 m. Tlo je krševito, sastoji se od kamena vapnenca sa malim udjelom zemlje. Prinosi vina po hektaru su dosta mali te iznose od 18 do 27 HL dajući koncentriranu kvalitetu voća i svježine. Navodnjavanje se vrši samo u slučaju iznimnih sušnih situacija.

VINARSTVO I ODLEŽAVANJE:
Procesi prerade i vinifikacije počinju selekcijom grožđa nakon ručne berbe u našoj vinariji. Vlasnici osobno provode selekciju grožđa želeći biti sigurni da najbolje grožđe ide u daljnju proizvodnju. Vino provodi alkoholnu i malolaktičku fermentaciju u tanku pod kontroliranim uvjetima. Nakon stabilizacije i filtriranja vino se puni u boce u k ojima odležava par mjeseci prije puštanja na tržište.

BILJEŠKE DEGUSTACIJE:
Mladenačke i elegantne arome zrelog žutog voća uz note divljeg cvijeća i citrusa. Ovaj divan Pošip na nepcu je suh, profinjene kremaste teksture i dobro uravnotežene svježine. Dodatni karakter i kompleksnost daju mu note kvasca i natruhe slanosti.

UPARIVANJE S HRANOM:
Jedan je od najboljih svježih Pošipa koje je naša vinarija dosad proizvela. Možete uživati u samom vinu ili ga degustirati uz salate, riblja jela i plodove mora.