Pošip

Vol. Alk. 13 %
pH ̴3.30
Kiselina ̴6,3 g/l
Broj boca ̴ 7 100

2018

VINOGRADARSTVO:
Grožđe za ovo vino dolazi od najpoznatije bijele regionalne autohtone sorte Pošip, sa malim udjelom (do 5%) sorte Viogner, iz vlastitih ekoloških vinograda vinogorja Komarna.Vinogradi se nalaze na južnim padinama nagiba i do 30% na nadmorskoj visini od 50 do 250 m. Tlo je krševito, sastoji se od kamena vapnenca sa malim udjelom zemlje. Prinosi vina po hektaru su dosta mali te iznose od 18 do 27 HL dajući koncentriranu kvalitetu voća i svježine. Navodnjavanje se vrši samo u slučaju iznimnih sušnih situacija.

VINARSTVO I ODLEŽAVANJE:
Procesi prerade i vinifikacije počinju selekcijom grožđa nakon ručne berbe u našoj vinariji. Vlasnici osobno provode selekciju grožđa želeći biti sigurni da najbolje grožđe ide u daljnju proizvodnju. Vino provodi alkoholnu i malolaktičku fermentaciju u tanku pod kontroliranim uvjetima. Nakon stabilizacije i filtriranja vino se puni u boce u k ojima odležava par mjeseci prije puštanja na tržište.

BILJEŠKE DEGUSTACIJE:
Berba 2018. godine proizvela je jedan vrlo nježan stil pošipa. Na nosu se
osjete elegantne arome agruma, jabuka, žutih šljiva i divljeg cvijeća. Na
nepcu vino je suho, nježno, os vježavajuće, lagano i pitko.

UPARIVANJE S HRANOM:
Jedan je od najboljih svježih Pošipa koje je naša vinarija dosad proizvela. Možete uživati u samom vinu ili ga degustirati uz salate, riblja jela i plodove mora.