Vol. Alk. 13 %
pH ~ 3,3
Kiselina ~ 5,4 g/l
Broj boca ~ 8 660

2022

VINOGRADARSTVO:
Grožđe za ovo vino dolazi od najpoznatije bijele regionalne autohtone sorte Pošip, sa malim udjelom (do 5%) sorte Viogner, iz vlastitih ekoloških vinograda vinogorja Komarna.Vinogradi se nalaze na južnim padinama nagiba i do 30% na nadmorskoj visini od 50 do 250 m. Tlo je krševito, sastoji se od kamena vapnenca sa malim udjelom zemlje. Prinosi vina po hektaru su dosta mali te iznose od 18 do 27 HL dajući koncentriranu kvalitetu voća i svježine. Navodnjavanje se vrši samo u slučaju iznimnih sušnih situacija.

VINARSTVO I ODLEŽAVANJE:
Procesi prerade i vinifikacije počinju selekcijom grožđa nakon ručne berbe u našoj vinariji. Vlasnici osobno provode selekciju grožđa želeći biti sigurni da najbolje grožđe ide u daljnju proizvodnju. Vino provodi alkoholnu fermentaciju u tanku pod kontroliranim uvjetima. Nakon stabilizacije i filtriranja vino se puni u boce u k ojima odležava par mjeseci prije puštanja na tržište.

BILJEŠKE DEGUSTACIJE:
Naš je Pošip mladenačko, živahno i elegantno vino. Na nosu je lagano parfimirano, s notama zrelih krušaka i jabuka te divljeg bijelog cvijeća i marelica. Na nepcu je harmonično i odlikuje se dobrom koncentracijom voća, predivnom kremastom strukturom i uravnoteženom svježinom.

UPARIVANJE S HRANOM:
Ovo je jedan izniman primjerak Pošipa koji je idealan za posluživanje sam ili uz salate, lagana riblja jela i plodove mora.