Vol. Alk. 13,5 %
pH ~ 3,7
Kiselina ~ 5,1 g/l
Broj boca ~ 12 516

2019

VINOGRADARSTVO:
Grožđe za ovo vino dolazi od naše autohtone sorte Tribidrag (uz manji udio do 15% internacionalne sorte Tempranillo ), poznatije u Sjedinjenim američkim državama kao Zinfandel, ili u Italiji kao Primitivo, iz vlastitih ekoloških vinograda vinogorja Komarna.Vinogradi se nalaze na južnim padinama nagiba i do 30% na nadmorskoj visini od 50 do 100 m. Tlo je krševito, sastoji se od kamena vapnenca sa malim udjelom zemlje. Prinosi vina po hektaru su dosta mali te iznose od 18 do 27 HL dajući koncentriranu kvalitetu voća i svježine. Navodnjavanje se vrši samo u slučaju iznimnih sušnih situacija.

VINARSTVO I ODLEŽAVANJE:
Procesi prerade i vinifikacije počinju selekcijom grožđa nakon ručne berbe u našoj vinariji. Vlasnici osobno provode selekciju grožđa želeći biti sigurni da najbolje grožđe ide u daljnju proizvodnju. Vino provodi alkoholnu i malolaktičku fermentaciju u tanku pod kontroliranim uvjetima. Nakon toga vino odležava pod stručnom kontrolom 8 do 10 mjeseci u barrique bačvama francuskog i američkog hrasta.Vino nakon punjenja odležava minimalno 6 mjeseci prije puštanja na tržište.

BILJEŠKE DEGUSTACIJE:
Naš Tribidrag iz 2019. odlikuje se dubokom rubin crvenom bojom srednjeg intenziteta. Na nosu se osjet e arome tamnog voća, trešnje, šljive, kože i zemljanih nota. Svojim zrelim voćem, zemljanim notama, čvrstom strukturom i snagom, ovo vino vam u čaši donosi sunce i rustikalnost dalmatinskog zaleđa.
Na nepcu je izdašno, zrelo i sočno, no dobro zaokruženo, s podlogom od čvrstih sitnih zrnaca tanina, uravnoteženom i osvježavajućom kiselošću i ugodnim završetkom.

UPARIVANJE S HRANOM:
Ovo se vino sjajno slaže s varivima bogatog okusa, jelima od crvenog mesa i raznim vrstama sireva.