Vol. Alk. 14 %
pH ~ 3,8
Kiselina ~ 5,2 g/l
Broj boca ~ 6 950

2020

VINOGRADARSTVO:
Grožđe za ovo vino dolazi od naše autohtone sorte Tribidrag (uz manji udio do 15% internacionalne sorte Tempranillo ), poznatije u Sjedinjenim američkim državama kao Zinfandel, ili u Italiji kao Primitivo, iz vlastitih ekoloških vinograda vinogorja Komarna.Vinogradi se nalaze na južnim padinama nagiba i do 30% na nadmorskoj visini od 50 do 100 m. Tlo je krševito, sastoji se od kamena vapnenca sa malim udjelom zemlje. Prinosi vina po hektaru su dosta mali te iznose od 18 do 27 HL dajući koncentriranu kvalitetu voća i svježine. Navodnjavanje se vrši samo u slučaju iznimnih sušnih situacija.

VINARSTVO I ODLEŽAVANJE:
Procesi prerade i vinifikacije počinju selekcijom grožđa nakon ručne berbe u našoj vinariji. Vlasnici osobno provode selekciju grožđa želeći biti sigurni da najbolje grožđe ide u daljnju proizvodnju. Vino provodi alkoholnu i malolaktičku fermentaciju u tanku pod kontroliranim uvjetima. Nakon toga vino odležava pod stručnom kontrolom 8 do 10 mjeseci u barrique bačvama francuskog i američkog hrasta.Vino nakon punjenja odležava minimalno 6 mjeseci prije puštanja na tržište.

BILJEŠKE DEGUSTACIJE:
Ističe se mladenačkom bojom rubina. Arome su suzdržane i elegantne te postupno otkrivaju nježne note crvenog voća, džema od kupina i natruhe začina. Na nepcu je suho, izražene čvrste strukture i uravnotežene svježine. Riječ je o mladom vinu koje dozrijeva u boci i s kojim se isplati biti strpljiv. Prilikom posluživanja preporučuje se dekantiranje i prozračivanje kako bi razvilo svoj potencijal.

UPARIVANJE S HRANOM:
Na idealnoj temperaturi od 18° C preporučamo poslužiti ovo vino samo ili uz mesna jela, kompleksnija jela s tjesteninom, pizzu, hladne nareske i tvrde sireve.