Tribidrag

Vol. Alk. 13.5 %
pH ̴ 3.62
Kiselina ̴ 6,2 g/l
Broj boca: 3 333

2015

VINOGRADARSTVO:
Grožđe za ovo vino dolazi od naše autohtone sorte Tribidrag (uz manji udio do 15% internacionalne sorte Tempranillo ), poznatije u Sjedinjenim američkim državama kao Zinfandel, ili u Italiji kao Primitivo, iz vlastitih ekoloških vinograda vinogorja Komarna.Vinogradi se nalaze na južnim padinama nagiba i do 30% na nadmorskoj visini od 50 do 100 m. Tlo je krševito, sastoji se od kamena vapnenca sa malim udjelom zemlje. Prinosi vina po hektaru su dosta mali te iznose od 18 do 27 HL dajući koncentriranu kvalitetu voća i svježine. Navodnjavanje se vrši samo u slučaju iznimnih sušnih situacija.

VINARSTVO I ODLEŽAVANJE:
Procesi prerade i vinifikacije počinju selekcijom grožđa nakon ručne berbe u našoj vinariji. Vlasnici osobno provode selekciju grožđa želeći biti sigurni da najbolje grožđe ide u daljnju proizvodnju. Vino provodi alkoholnu i malolaktičku fermentaciju u tanku pod kontroliranim uvjetima. Nakon toga vino odležava pod stručnom kontrolom 8 do 10 mjeseci u barrique bačvama francuskog i američkog hrasta.Vino nakon punjenja odležava minimalno 6 mjeseci prije puštanja na tržište.

BILJEŠKE DEGUSTACIJE:
Odlikuje se bojom rubina srednjeg intenziteta, uz nijansu granata, što ukazuje na njegovu zrelost. Njegove složene arome pozivaju na uživanje, a među njima se ističu note tamnog voća, vlažne zemlje, grožđica i divljeg bobičastog voća. Na nepcu je suho, elegantno i osvježavajuće, s finim zrnima tanina te profinjenim pikantnim notama. Vino je snažno i stilom podsjeća na mini Amarone, no ipak posjeduje uravnoteženu svježinu.

UPARIVANJE S HRANOM:
Ovo se vino sjajno slaže s varivima bogatog okusa, jelima od crvenog mesa i raznim vrstama sireva.