Vol. Alk. 12,5 %
pH ~ 3,4
Kiselina ~ 5,3 g/l
Broj boca ~ 9 700

POŠIP
2022

VINOGRADARSTVO:
Grožđe za ovo vino dolazi od najpoznatije bijele regionalne autohtone sorte Pošip. Vinogradi iz kojih dolazi grožđe za ovo vino se nalaze na otoku Korčuli te pripadaju našim pouzdanim dugogodišnjim kooperantima. Tlo se sastoji od duboke crvene zemlje.

VINARSTVO I ODLEŽAVANJE:
Procesi prerade i vinifikacije počinju selekcijom grožđa nakon ručne berbe u našoj vinariji. Vino provodi alkoholnu fermentaciju u tanku pod kontroliranim uvjetima. Nakon stabilizacije i filtriranja vino se puni u boce u kojima odležava par mjeseci prije puštanja na tržište.

BILJEŠKE I DEGUSTACIJA:
Profinjen, nježno parfimiran i živahan primjerak pošipa, svijetao, bistar i mladenački, s notama zrelog žutog voća, dunje, krušaka i citrusa. Na nepcu je ovo vino čisto, precizno i skladno i ističe se intenzivnim notama voća u kombinaciji s kremastom teksturom i delikatnom kompleksnošću nota kvasca.

UPARIVANJE S HRANOM:
BRIME Pošip idealno je vino za posluživanje samo po sebi ili u kombinaciji s jelima s piletinom, tjesteninom s laganijim umacima, salatama, laganim ribljim jelima i plodovima mora.