Vol. Alk. 12,5 %
pH ~ 3,4
Kiselina ~ 5,1 g/l
Broj boca ~ 9 750

POŠIP
2022

VINOGRADARSTVO:
Grožđe za ovo vino dolazi od najpoznatije bijele regionalne autohtone sorte Pošip, sa malim udjelom (do 5%) sorte Viogner, iz vlastitih ekoloških vinograda vinogorja Komarna. Vinogradi se nalaze na južnim padinama nagiba i do 30% na nadmorskoj visini od 50 do 250 m. Tlo je krševito, sastoji se od kamena vapnenca sa malim udjelom zemlje. Prinosi vina po hektaru su dosta mali te iznose od 18 do 27 HL dajući koncentriranu kvalitetu voća i svježine. Navodnjavanje se vrši samo u slučaju iznimnih sušnih situacija.

VINARSTVO I ODLEŽAVANJE:
Procesi prerade i vinifikacije počinju selekcijom grožđa nakon ručne berbe u našoj vinariji. Vlasnici osobno provode selekciju grožđa želeći biti sigurni da najbolje grožđe ide u daljnju proizvodnju. Vino provodi alkoholnu fermentaciju u tanku pod kontroliranim uvjetima. Nakon stabilizacije i filtriranja vino se puni u boce u kojima odležava par mjeseci prije puštanja na tržište.

BILJEŠKE I DEGUSTACIJA:
Profinjen, nježno parfimiran i živahan primjerak pošipa, svijetao, bistar i mladenački, s notama zrelog žutog voća, dunje, krušaka i citrusa. Na nepcu je ovo vino čisto, precizno i skladno i ističe se intenzivnim notama voća u kombinaciji s kremastom teksturom i delikatnom kompleksnošću nota kvasca.

UPARIVANJE S HRANOM:
Naš Brime Pošip 2022 idealno je vino za posluživanje samo ili u kombinaciji s jelima s piletinom, tjesteninom s laganijim umacima, salatama, laganim ribljim jelima i plodovima mora.