Uvjeti poslovanja internet trgovine

O web mjestu i primjeni ovih uvjeta

Kao korisnik stranica rizman.com.hr pažljivo pročitate ove Opće uvjete on-line kupovine (dalje: Opći uvjeti) prije kupovine na web stranici www.rizman.com.hr.

Korištenjem usluga ponuđenih na web mjestu rizman.com.hr  korisnik prihvaća Opće uvjete. Prihvaćanjem Općih uvjeta izjavljujete da ste se upoznali, razumjeli i suglasili s našim Općim uvjetima te da prihvaćate pravila i uvjete navedene u njima. Sastavni dio ovih uvjeta čine odredbe o zaštiti podataka koje možete pronaći i pročitati na stranici Uvjeti privatnosti. Ukoliko niste suglasni s Općim uvjetima, molimo Vas da ne koristite ove stranice.

Web stranica www.rizman.com.hr u vlasništvu je trgovačkog društva Dalmatian wines d.o.o. koji je ujedno i pružatelj usluga on-line prodaje u internet trgovini. (Nastavno u tekstu: DW)

Uvjete je moguće u svakom trenutku pročitati na ovim stranicama. DW zadržava pravo izmjene bez prethodne najave. DW ne snosi nikakvu odgovornost zbog propuštanja Kupca da to učini.

Kontakt:

Dalmatian wines d.o.o.
Sjedište tvrtke: Stolovi 2, HR-20356 Klek
Uprava tvrtke: Stolovi 2, HR-20356 Klek
OIB: 10830766362
MBS: 02211025 Trgovački sud u Dubrovniku

BROJ RAČUNA ERSTE BANK IBAN: HR8623400091110653434

e-mail: prodaja@rizman.com.hr
Tel: 020/611 135

U daljnjem tekstu DW označava davatelja usluge, a rizman.com.hr Webshop odnosi se na web mjesto i internet trgovinu.Za sve narudžbe i kupnje na Rizman.com.hr Webshopu vrijede isključivo ovdje navedeni kupoprodajni uvjeti.

Osnovni pojmovi i obveze

Korisnik je svaka punoljetna fizička ili pravna osoba koja posjeti ili koristi internet stranica rizman.com.hr. Svi korisnici obavezni su koristiti usluge na ovim internet stranicama u skladu s njihovom namjenom i ovim uvjetima te uobičajenim pravilima ponašanja na internetu. U postupku naručivanja i prilikom korištenja drugih usluga gdje se traži unos podataka korisnik je obavezan unositi točne podatke. Kupac može biti samo punoljetna poslovno sposobna fizička osoba te pravna osoba. Prihvaćanjem Općih uvjeta potvrđujete da ste ili stariji od 18 godina života i da ste u cijelosti sposobni prihvatiti ove Opće uvjete. Ugovor u ime i za račun poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njegovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe samo ukoliko nisu lišene prava na raspolaganje svojom imovinom i prava na sklapanje pravnih poslova.Za postupanje suprotno ovim odredbama DW ne snosi nikakvu odgovornost.

Osnovne obveze prodavatelja

DW kao davatelj usluga i prodavatelj u internet trgovini postupa i pruža usluge u skladu s ovim uvjetima te zakonima i drugim propisima Republike Hrvatske. DW je odgovoran za materijalne nedostatke proizvoda u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima, članci 400 do 422.

Nastajanje i zaključenje kupoprodajnog ugovora

Preduvjeti

Sklapanje ugovora vrši se isključivo na hrvatskom jeziku.
Maksimalna vrijednost narudžbe kod plaćanja pouzećem je 500,00 kn.

Naručivanje i potvrda narudžbe i plaćanja

Postupak kupovine je jednostavan i sastoji se od par koraka. U našoj ponudi pronađete željeni proizvod ili više njih.
Nakon što ih odaberete biti će vam vidljivi u košarici (gore desno), gdje će po stavkama biti navedeno što ste odabrali, koja je cijena, porez, podaci o dostavi. Posljednji korak je slanje konačne narudžbe.
U bilo kojem dijelu, a prije konačnog slanja, možete mijenjati narudžbu, dodavati ili brisati proizvode iz košarice ili pak odustati od cjelokupne kupnje. Kada pošaljete konačnu narudžbu, na ekranu će se pojaviti informacija je li vaša narudžba uspješno poslana. Korisnik nakon odabira proizvoda i spremanja istih u svoju košaricu na blagajni webshopa unosi potrebne podatke o kupcu, adresi isporuke i plaćanju. Nepotpuni ili neispravni unosi tijekom popunjavanja označeni su crvenom bojom s pratećim porukama o greškama. Prilikom naručivanja proizvoda klikom na opciju “NARUČITE” pristajete da ste u potpunosti razumjeli sve što ste naručili i pročitali ste informacije o uvjetima poslovanja te ste u potpunosti suglasni s njima. DW zadržava pravo kontaktirati vas povratno nakon narudžbe, a sve sa svrhom da dobijete što bolji proizvod i u što boljoj izvedbi. Jamstveni rok počinje teći od dana kupnje proizvoda. Jamstveni rok ovisi o garanciji koju je definirao sam proizvođač. Korisnik dobiva potvrdu zaprimanja svoje narudžbe od strane rizman.com.hr Webshopa e-poštom. Ukoliko je odabrano plaćanje kreditnim karticama, kupac se nakon potvrde narudžbe preusmjerava na stranice davatelja usluge online naplate “WebStudio WsPay”.Ako je kupac na blagajni webshopa izabrao “Plaćanje pouzećem” kao način plaćanja (ukoliko ta opcija nije ponuđena znači da nije dostupna za željenu količinu proizvoda ili nije dostupna za određenu državu ili regiju), obvezuje se troškove proizvoda i dostave prema iznosu sa narudžbe platiti dostavnoj službi prilikom preuzimanja robe. Ako ste izabrali bankovnu uplatu, ponudu s pozivom na broj i podacima o uplati dobit ćete e-poštom na e-mail adresu kupca koju ste naveli prilikom procesa kupovine, a nakon što potvrdite narudžbu. Ponuda vrijedi tri dana. Više informacija možete naći na stranici Načini plaćanja. Po zaprimljenoj narudžbi i potvrdi plaćanja, počinjemo proces obrade narudžbe i pripreme isporuke. Ako neki proizvod, unatoč pažljivom planiranju i organizaciji, nije moguće isporučiti pravovremeno ili uopće, korisnik će biti o tome informiran i konzultiran o drugim mogućnostima. Ako se ne slaže s ponuđenim izmjenama ili odgodama, korisnik može otkazati narudžbu u cijelosti prije zaključenja kupoprodajnog ugovora.

Zaključivanje kupoprodajnog ugovora

Nakon uspješne obrade narudžbe, koja je plaćena u webshopu ili bankovnom uplatom, i pripreme pošiljke, DW izdaje račun i šalje ga kupcu / korisniku. DW zadržava pravo odustajanja od zaključenja kupoprodajnog ugovora u slučaju neraspoloživosti proizvoda ili drugih teškoća o čemu će korisnik biti informiran. Kupoprodajni ugovor se zaključuje u trenutku izvršenja uplate Kupca na račun DW.

Isporuka

Ako je Kupac izabrao dostavu kao način isporuke, naručeni proizvodi isporučuju se na adresu navedenu kod potvrđivanja narudžbe. Isporuka je moguća samo na adrese u Republici Hrvatskoj te određenim državama EU dostupnim na upisu Države isporuke. Pripremu proizvoda za isporuku i organizaciju dostave preko dostavnih službi obavljaju naši poslovni partner za logistiku i kurirske službe. Prije dostave djelatnici logističke ili dostavne službe će Vas kontaktirati kako bi se najavili i dogovorili pojedinosti. Ako dostavna služba i DW zbog netočnosti kontaktnih i adresnih podataka ili iz drugog razloga ne uspiju kontaktirati kupca i isporučiti pošiljku u razumnom roku kupoprodajni ugovor se raskida i DW će obustaviti isporuku i izvršiti povrat novca kupcu u točnom iznosu kojeg je uplatio za proizvode i dostavu po toj narudžbi. Rokovi dostave na otoke ovise i o rasporedu vožnje trajekata. Kupac je obavezan oštećenja nastala pri transportu i isporuci prijaviti najkasnije u roku 2 (dva) dana od dana primitka pošiljke slanjem e-poruke s brojem narudžbe, kratkim opisom i slikom oštećenja na adresu e-pošte prodaja@rizman.com.hr. Nakon toga ćemo u najkraćem mogućem roku utvrditi štetu i dogovoriti zamjenu ili nadoknadu štete. Zadržavamo pravo višestrukih isporuka po pojedinačnoj narudžbi, ako je to prikladno iz logističkih ili drugih razloga za naručenu robu, o čemu ćemo Vas mi ili poslovni partneri informirati.

Uputa o pravu potrošača na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača kupci potrošači imaju pravo na jednostrani raskid sklopljenog ugovora za proizvode i usluge naručene putem Rizman.com.hr Webshopa.
Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:
– ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,
– ako je predmet Ugovora roba s kojom nije zadovoljan jer se predomislio glede vrste proizvoda, a proizvod je u svom originalnom, neoštećenom pakiranju i također je neoštećen
– ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora o kupnji, trebate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu:

Dalmatian wines  d.o.o.
Internet trgovina
Stolovi 2
20356 Klek
Croatia

ili elektroničkom poštom na adresu: prodaja@rizman.com.hr

U obavijesti navedite svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i obrazac za jednostrani raskid ugovora kojeg možete skinuti ovdje: Obrazac za jednostrani raskid ugovora

 PREUZMI PDF OBRARAC ZA RASKID UGOVORA

 

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke (ukoliko se u njegovom slučaju naplaćuju), bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada DW zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca DW može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad. Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu:

Dalmatian wines d.o.o.
Stolovi 2,
20356 Klek
Croatia

i to bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je DW-u uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik snosi sam. Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju bit ćete obaviješteni.
Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti DW-u iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio DW o jednostranom raskidu Ugovora.

Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS)

Člankom 14. stavkom 1. Uredbe (EU) br. 524/2013. o on-line rješavanju potrošačkih sporova, koja se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine, propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji ili uslugama te online tržištima koja su uspostavljena u Uniji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS. Ukoliko želite koristiti tu platformu kako biste uputili prigovor i rješavali spor tim putem, molimo koristite ovu poveznicu:
Platforma za internetsko rješavanje sporova (ORS)

Jamstvo ispravnosti proizvoda

Informacija o proizvodima i rokovima isporuke

Roba će biti isporučena kao što je opisana i prikazana u internet trgovini, pri čemu zadržavamo pravo na moguće male razlike, tehnološka unapređenja i izmjene u ambalaži kao i na Tiskarske pogreške te mala odstupanja u boji ili strukturi u opisu i prikazu proizvoda. Pravovremena dostava i pridržavanje navedenih rokova isporuke pretpostavlja ispunjavanje obveza drugih partnera uključenih u proces, kao i nepostojanje više sile koja bi nas u tome onemogućila, kao što su štrajk, požar, prometne blokade, prekid opskrbe energijom, izvanredna stanja i drugih okolnosti koje nismo uzrokovali. U takvim slučajevima vrijeme isporuke se produljuje. Ako je isporuka u cijelosti ili djelomice nemoguća ili nerazumna za ostvariti, DW ima pravo odustati. U ovim slučajevima kupac nema pravo na zahtjev za naknadu štete.

 

Prikaz cijena proizvoda i troškova isporuke

Cijene iskazane u internet trgovini DW odnose se na on-line kupovinu putem internet trgovine i ne moraju biti identične cijenama proizvoda u DW prodajnim centrima. Sve prikazane cijene na stranicama proizvoda su u kunama, bez troškova dostave i s uključenim PDV-om. Prikazane cijene odnose se samo na pojedini proizvod, dok pribor i dekoracija nisu uključeni u cijenu.
DW zadržava pravo promjene cijena bez prethodne najave i neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Cijene vrijede za važeću narudžbu kakve jesu u vrijeme dostavljanja narudžbe. Trošak dostave određuje se prema ukupnoj težini svih proizvoda iz pojedine narudžbe i odredištu. Točan trošak dostave prikazuje se u košarici i blagajni Webshopa i možete ga provjeriti prije potvrde narudžbe. Više informacija o dostavi i cjenik možete pronaći na stranici Dostava. Prikazane cijene proizvoda i troškova nisu obvezujuće, u slučaju greške zadržavamo pravo izmjene do zaključivanja kupoprodajnog ugovora o čemu ćemo Vas informirati prije isporuke. Ukoliko se ne slažete s izmjenama možete otkazati narudžbu u cijelosti. Proizvodi za koje dajemo jamstvo u skladu sa zakonom i jamstvom određenim od strane proizvođača. Pravo na korištenja jamstva ostvaruje se uz predočenje računa i jamstvenog lista. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun. Datum izdavanja računa je datum početka aktiviranja jamstva. U slučaju izdavanja jamstvenog lista kojim proizvođač jamči ispravnost proizvoda u tijeku određenog vremena, kupac može, ako proizvod nije ispravan zahtijevati da se taj proizvod u razumnom roku popravi, ili da mu se umjesto popravka preda drugi takav ispravan proizvod. Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili ne postupanja u skladu s uputama nije osigurana jamstvom. Servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova za kupljeni proizvod osigurana je putem ovlaštenih servisera navedenih u jamstvenom listu. Jamstveni rok počinje teći od dana kupnje proizvoda.
Jamstvo se ne priznaje:
-ukoliko su na proizvodu nastala mehanička ili kemijska oštećenja
-ukoliko su kvarovi na proizvodu rezultat nepravilnog rukovanja
-ukoliko je zahvate na proizvode vršila neovlaštena osoba
-ukoliko stranka ne posjeduje jamstveni list ili račun

Napomena

Registracijom i kupovinom dajete suglasnost da vas DW u svrhu promocije usluge i proizvoda može putem elektroničke pošte obavještavati o promjenama ili dodavanju sadržaja na svojim internet stranicama, popustima, akcijama, proizvodima ili promjeni načina pružanja usluge. Korisnik može u svakom trenutku opozvati navedenu suglasnost. U slučaju bilo kakvih nejasnoća, molimo obratite nam se na e-mail: prodaja@rizman.com.hr

Registracija i korisnički profili

Korisnički profil je izdvojeni prostor na web mjestu namijenjen i dostupan samo korisniku koji ga je otvorio i drugim korisnicima kojima on to odobri i omogući. Registracija je postupak otvaranja korisničkog profila, a registrirani korisnik i vlasnik profila je korisnik koji je otvorio profil sa svojim pristupnim podacima. Korisnik može samostalno otvoriti profil na ovim stranicama, dovoljno je odrediti pristupne podatke. Korisnik može na svom profilu popuniti zadane adrese i ostale podatke kako bi ubrzao proces kupnje ubuduće, ali nije obavezan. Ako ih popuni, podaci trebaju biti točni i ispunjeni u svim obaveznim poljima. Korisnik se obvezuje svaki put kada koristi te podatke u prolasku kroz blagajnu Webshopa nadopuniti ih i ispraviti ako su zastarjeli ili iz nekog drugog razloga nisu točni u trenutku kupnje. Kada registrirani korisnici kupuju kao gosti (bez prijave), davatelj usluge ne povezuje njihove narudžbe i druge aktivnosti kao gost sa onima koje su pri nekim drugim posjetama napravili kao prijavljeni korisnici i koje se vide na njihovom profilu. Odgovornost za vođenje i održavanje profila je u potpunosti na vlasniku profila. Davatelj usluga će osigurati tehničke pretpostavke za sigurno i kvalitetno vođenje profila. Davatelj usluga zadržava pravo provjere, gašenja ili brisanja profila kod neprimjerenog korištenja. Više korisnika, npr. članova obitelji, mogu dijeliti jedan profil ako im vlasnik profila to odobri i omogući. Također, svaka fizička ili pravna osoba može imati više profila (svaki sa različitim pristupnim podacima), npr. tvrtka za svaku organizacijsku jedinicu ili zaposlenika posebno, ako to želi. Korisnički profili namijenjeni su isključivo za pomoć i evidenciju korisnicima. Registracija, otvaranje profila i prijava na stranicama nisu uvjet za korištenje osnovnih usluga kao što je kupnja u Webshopu.

Autorska prava i  intelektualno vlasništvo

INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO
Korisnik prihvaća da je cjelokupan sadržaj web stranica isključivo vlasništvo DW-a ili njegovih ovlaštenika.
Korištenjem web stranica korisniku se daje ograničena, neisključiva, neprenosiva i opoziva dozvola za korištenje sadržaja web stranica na način da se iste pregledavaju za osobne svrhe.
Radi izbjegavanja svake sumnje, DW izričito zadržava i ne prenosi na korisnika bilo koja druga prava u odnosu na sadržaj web stranica, te zabranjuje korištenje sadržaja web stranica, osim kako je to određeno ovim Općim uvjetima i kako je to eventualno dozvoljeno uputama na samim web stranicama.
Korisnik osobito nema pravo skidati, umnožavati, mijenjati, uređivati, distribuirati, prikazivati, brisati, slati, prodavati, preprodavati, prilagođavati, mijenjati sadržaj, stvarati izvedenice, uključivati na druge Internet stranice ili medije ili koristiti na bilo koji način osim za osobne svrhe za kućnu uporabu.
Ukoliko je to izričito dopušteno na web stranicama, korisnik će imati pravo skidati (“download”) određene sadržaje. U takvom slučaju korisnik se obvezuje da će takav sadržaj koristiti isključivo za osobnu uporabu, te da će u odnosu na takav sadržaj u cijelosti poštivati odredbe ovih Općih uvjeta.

NAPOMENA:
DW ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju. U svakom slučaju, uvijek nas možete kontaktirati na e-mail : prodaja@rizman.com.hr, za više informacija i dodatne slike proizvoda.

OSTALI UVJETI KORIŠTENJA
DW ne snosi odgovornost za eventualnu štetu koja može nastati registriranom korisniku i trećima:
– uslijed neautoriziranog korištenja korisničkog imena i lozinke ili je povezana sa takvim korištenjem,
– u vezi s upotrebom ili zlouporabom korištenja webshop usluge, ako predmetna šteta nije nastala krivnjom DW-a.
DW ne snosi odgovornost za bilo koju štetu koja bi mogla nastati zbog prekida internetske veze prilikom korištenja webshop usluge.
Na korištenje webshop usluge primjenjivat će se odredbe važećeg Zakona o elektroničkoj trgovini i ostalih zakona koji se odnose na pružanje i korištenje webshop usluge.

OGRANIČENJA KORIŠTENJA I ODGOVORNOSTI

Korisnik se obvezuje da neće
– koristiti web stranice na bilo koji način koji je protivan pozitivnim propisima;
– unositi na web stranice ili distribuirati putem web stranica bilo kakve sadržaje koji su u protivni pozitivnim propisima, uključujući, ali se ne ograničavajući na štetne, prijeteće, uznemiravajuće, vulgarne, pornografske sadržaje, sadržaje koji šire mržnju i rasnu netrpeljivost, sadržaje koji povređuju tuđa prava i interese i slično;
– mijenjati, brisati ili uništavati bilo kakve podatke na web stranicama;
– koristiti web stranice za kršenje prava trećih osoba, uključujući za povredu tajne, prava intelektualnog vlasništva ili drugog prava ili interesa trećih osoba;
– koristiti web stranice za slanje elektroničke pošte protivne ovim Općim uvjetima;
– unositi ili distribuirati putem web stranica bilo kakav nelegalan software, uključujući, ali se ne ograničavajući na viruse, spyware, trojane, ili slično. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka DW-a ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu DW ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovim web stranicama mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba. Korištenjem sadržaja ovih web stranica korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja web stranica te prihvaća koristiti sadržaj web stranica isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. DW se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje web stranica, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja web stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja web stranica. DW zadržava pravo izmjene sadržaja web stranica, pravo ukidanja web stranica, te pravo ograničavanja pristupa web stranicama, sve bez najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena, ukidanja ili ograničavanja. DW neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz nedostupnosti web stranica zbog bilo kakvih tehničkih razloga. DW zadržava pravo promjene cijena svojih proizvoda.
DW zadržava pravo spriječiti pristup web stranicama IP adresama, (odnosno korisnicima) s kojih se vrše radnje protivne ovim Općim uvjetima, te s te osnove neće snositi nikakvu odgovornost. DW niti na koji način ne odgovara korisnicima za troškove koje snose korištenjem računalne opreme i telekomunikacijskih sustava radi pristupa web stranicama i webshop usluzi.

Dopune i izmjene općih uvjeta

DW zadržava pravo izmijeniti ove Opće uvjete bez prethodne najave. Registrirani korisnici su dužni prilikom svakog korištenja web stranica, te posebno webshop usluge provjeriti važeće Opće uvjete. Važeći opći uvjeti bit će objavljeni na web stranicama rizma.com.hr.
Za korištenje webshop usluge važeći su opći uvjeti na snazi u trenutku primitka cijene za naručeni proizvod.
Svi sporovi koji mogu nastati temeljem ovih općih uvjeta rješavat će se pred nadležnim sudom u Dubrovniku.
Dokumenti objavljeni na ovoj web stranici smiju se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu te uz poštivanje svih autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava. U slučaju pitanja molimo kontaktirajte našu Službu za korisnike.